Dömötör Csaba: Ha Schadl György nem tartotta be a törvényeket, viselnie kell a következményeket

Dömötör Csaba: Ha Schadl György nem tartotta be a törvényeket, viselnie kell a következményeket

Dömötör Csaba (Fotó: Dömötör Csaba Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Az igazságszolgáltatás dolga lesz kideríteni, hogy mi történt. Az igazságszolgáltatás pedig minden ellenkező híreszteléssel szemben, mint a példa mutatja, működik, és függetlenül teszi a dolgát – ezt mondta Völner Pál korábbi igazságügyi államtitkár, jelenleg is fideszes parlamenti képviselő korrupciós ügyéről Dömötör Csaba. A politikus az Indexnek adott interjút, amelyben ez az egyetlen kérdés érinti a Völner Pállal szemben felmerült gyanút.

Ugyancsak egyetlen kérdés vonatkozik Schadl Györgyre, a végrehajtói kar elnökére, aki a gyanú szerint – többek között – rendszeresen pénzt adott át Völner Pálnak. Dömtötör Csaba vele kapcsolatban arról beszélt, hogy a fő kérdés, betartotta-e a törvényeket, ha nem, akkor viselnie kell a következményeket.

Arról azonban már nem kapott kérdést Dömötör Csaba, hogy a nyomozati iratok szerint Schadl György több alkalommal elintézte azt is, hogy Nagy Ádám, Rogán Antal kabinetfőnöke sikeres vizsgákat tegyen. Márpedig Dömötör Csaba is Rogán Antal mellett dolgozik. Nem merült fel az sem, hogy Völner Pál azon túl, hogy az államtitkári posztjáról lemondott, az Országgyűlésben ugyanúgy ott ül a fideszes padsorokban és szavaz a parlament elé kerülő javaslatokról.

Arról ugyanakkor beszél Dömötör Csaba, hogy miért nem fog leülni Orbán Viktor a kihívójával Márki-Zay Péter vitázni. Arra hivatkozik, hogy az ellenzéki miniszterelnök-jelöltnek „a politikai hátország értelmében se kutyája, se macskája nincs”, ez pedig azt jelenti, hogy nem lesz döntési és cselekvési képessége. A lényeg tehát szerinte az, hogy „egyedül Gyurcsány Ferenccel lenne értelme vitatkozni, már ha nem lenne tapasztalatunk arról, hogy mit művel egy ilyen vita alatt”.