Donald Trump szerint vérfürdő lesz az USA-ban, ha nem ő nyeri a választásokat

Donald Trump szerint vérfürdő lesz az USA-ban, ha nem ő nyeri a választásokat

Donald Trump 2020-ban (Fotó: MTI/EPA/Polaris Images Pool/Erin Scott)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Donald Trump republikánus elnökjelölt beszédet mondott Ohio államban szombat este, és tőle nem szokatlan módon elég sarkos állításokat tett. A beszédet a New York Times tudósítása alapján a Telex szemlézte. Mint írják, a republikánus elnökjelölt arról beszélt, hogy ha nem ő nyeri a választásokat, akkor vérfürdő lesz az országban. Az állításának az ad nyomatékot, hogy legutóbb sem viselte jól a vereséget, mint emlékezetes: a hívei megrohamozták a Capitóliumot. Donald Trump meg is jegyezte, hogy amint megválasztják, a roham miatt börtönben ülő híveit szabadon fogja engedni.

Arról is értekezett, hogy mi történik akkor, ha mégsem őt választják meg az amerikaiak: nem lesz még egy választás, vagyis nem lesz olyan választás, aminek értelme van.

Ezenkívül beszélt még arról is, hogy mekkora veszélynek tartja a déli határon át érkező migránsokat. „Nem tudom, hogy bizonyos esetekben nevezhetjük-e őket embereknek. Véleményem szerint nem emberek” – mondta a migránsokról Trump, aki később állatoknak nevezte őket.