Donáth Anna: A propaganda titkolja, hogy Novák kegyelmet adott a pedofil szörnyeteg bűntársának

Donáth Anna: A propaganda titkolja, hogy Novák kegyelmet adott a pedofil szörnyeteg bűntársának

Novák Katalin (Forrás: Novák Katalin/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Bénult némaság, teljes hírzárlat, cinikus terelés. A kormányzati propagandagépezet mindent megtesz, hogy eltitkolja Novák Katalin kegyelmét, amivel visszaengedte a társadalomba a pedofil szörnyeteg bűntársát – erről írt Donáth Anna, a Momentum elnöke közösségi oldalán hétfőn. Múlt pénteken derítette ki a 444, hogy az államfő kegyelmet adott a pápalátogatás ürügyén a pedofil bicskei iskolaigazgató bűntársának. 

A politikus szerint Novák Katalin kegyelme „a rendszer tökéletes lenyomata, ahol bármilyen gazemberség úgy megy át a Fidesz-végrehajtókon, ispánokon, köztársasági elnökön keresztül, mint kés a vajon. Miközben gyerekvédelemre hivatkoznak, gond nélkül adnak kegyelmet a börtönben ülő pedofilsegítőnek”. Donáth szerint nem szabad engedni, hogy elhallgassák ezt a „gyalázatos történetet”, mert „ebben minden benne van arról, hogy miért veszélyes ez a hatalom mindannyiunk életére”. A Momentum egyébként péntek estére tüntetést is szervez Novák kegyelme miatt a Sándor-palota elé és követelik a lemondását. 

A kormányközeli Magyar Nemzet egyébként pénteken foglalkozott az üggyel, egy névtelen cikkben azt írták, hogy „álhír, hogy Novák Katalin egy pedofil bűnözőnek kegyelmezett meg”, holott az eredeti sajtóhír sem állította ezt, végig jelezték, hogy a pedofil bűntársa szabadulhatott ki az államfő kegyelmének köszönhetően. Sőt, a kormánypárti cikk azzal is igyekszik szimpátiát kelteni a bűntárs iránt, „hogy minden munkahelyén tisztelet övezte, a szaktudását elismerték, a tanítványai szerették. Az érintett családtagjai több esetben a rosszallását fejezték ki a férfi munkahelyével kapcsolatban, mert az elmondásuk szerint az érintett a szabadidejét is az otthonban a gyermekekkel töltötte, rendszeresen szervezett programokat, kirándulásokat, amelyekre minden esetben elkísérte a gyermekeket”. Hasonló tartalmú cikk jelent meg az ugyancsak kormánybarát Origón is. Ugyanakkor a kormánysajtó részeként funkcionáló megyei lapoknál nem találni nyomát annak, hogy beszámoltak volna az ügyről. Érdekesség, hogy a beol.hu-n Novák Katalin nevére rákeresve sem találni cikket a kegyelemről hétfőn délelőttig bezárólag, csak egy barátságos hangvételű, szombaton megjelent interjút a nemrég Békés megyében járt államfővel, aki abban többek közt olyan állításokat fogalmaz meg, minthogy „köztársasági elnökként is kiemelten figyelek a családokra”.

Az ügyben a Magyar Hang kereste Novák Katalin hivatalát, akik azt írták, az ő elnöksége alatt „pedofiloknak nincs és nem is lesz kegyelem. A pedofíliával szemben nincs mentség. Akit pedofília miatt ítéltek el, eddig sem kapott és ezután sem kap elnöki kegyelmet”.