Dráguló energiaárak: több részlegét is átköltözteti a Semmelweis Egyetem

Dráguló energiaárak: több részlegét is átköltözteti a Semmelweis Egyetem

A Semmelweis Egyetem (SE) Elméleti Orvostudományi Központja (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az energiaárak emelkedése miatt három klinikai tömbjét is átköltözteti a Semmelweis Egyetem, derült ki az intézmény tájékoztatásából. December elsejétől egészen március végéig működnek majd az új helyszínen az érintett részlegek, köztük a Szent Rókus Klinikai Tömb, a Belső Klinikai Tömb és a Külső Klinikai Tömb. A Semmelweis Egyetem azt írta, több hónapos előkészítő munka előzte meg a költözést, amelyet az energiahatékonysági célú felújítások is szükségessé tettek.

A Semmelweis Egyetem az ország egyik legnagyobb egészségügyi intézményének számít, közel negyven különálló egységből áll, és havonta körülbelül kétszázezer járó-, továbbá tizenkétezer fekvőbeteget lát el. A mostani átcsoportosításoktól azt várják, hogy nagy mértékben csökkentsék a földgáz-, továbbá szinten tartsák a távhő- és villamosenergia-felhasználást. A változások a betegellátás folyamatosságát nem érintik, az ambuláns és fekvőbeteg-ellátás változatlan kapacitással üzemel.

A Belső Klinikai Tömb eddig az Üllői út-Szentkirályi utca-Baross utca által határolt területen működött, míg a Külső Klinikai Tömb az Üllői út-Bókay utca-Szigony utca-Tömő utca viszonylatnál. A Szent Rókus Klinikai Tömbért a Gyulai Pál utca felé kell majd venni az irányt, míg a belső tömbért sok esetben a Tömő utca, a külsőért a Korányi utca lesz a célállomás. Láthatóan az új helyszínek nem lesznek távol az eddigiektől, egyes egységek más szintekre költöznek, ezek részletesen itt olvashatóak.