Dúró Dóra: nem zsigeri ellenzék szeretnénk lenni

Dúró Dóra: nem zsigeri ellenzék szeretnénk lenni

Dúró Dóra (Fotó: Farkas Norbert)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Mi Hazánk Mozgalom az Országgyűlésben azokat a javaslatokat támogatja, amelyek a magyar emberek érdekeit szolgálják, „nem hisztiellenzék szeretnénk lenni és nem zsigeri ellenzék” - hangsúlyozta a párt elnökhelyettese szerdán az M1 aktuális csatornán. Dúró Dóra csodaként, „a szív, a hit, az elvhűség és a munka diadalaként” értékelte pártja választási eredményét. Hozzátette: a Mi Hazánk Mozgalomnak óriási ellenszélben és elhallgatás mellett kellett küzdenie. Úgy vélte, részben a Jobbik kiábrándult szavazói adják a párt bázisát, ugyanakkor a Mi Hazánk Mozgalom számos 21. századi kérdésre adott új választ, „új színt hozott a politikába”.

Ezek között említette, hogy a koronavírus miatti lezárások és az oltások ügyében „a Fidesz és a balliberálisok ugyanazt a politikát folytatták, a lezárások és az oltás erőltetésének politikáját”. Szólt arról is, hogy a NATO-csapatok Magyarországra telepítése ellen csak a Mi Hazánk emeli fel a szavát, Ukrajna feltétel nélküli európai uniós tagságát egyedül a Mi Hazánk ellenzi.

Az ellenzéki szerepüket firtató kérdésre Dúró Dóra kiemelte: Magyarország érdekeit veszik figyelembe. „Nem hisztiellenzék szeretnénk lenni és nem zsigeri ellenzék” - fogalmazott, jelezve, a javaslatok tartalmát fogják nézni, és ha az jó a magyar embereknek, „jó szívvel” támogatják, ha nem, akkor ellenzik majd azokat.

Dúra Dóra sürgős feladatnak nevezte annak a WHO-szerződésnek a megakadályozását, amely ismertetése szerint akár az országok kormányainak megkérdezése nélkül dönthet a kötelező koronavírus elleni oltásról.

Kijelentette: nem feledkezhetnek meg azokról, akiket a Budaházy-perben „felháborítóan súlyos” ítélettel sújtottak, ezért amnesztiatörvény beterjesztését tervezik. Szólt arról is, hogy mozgalmuk stratégiai kérdésként tekint a magyar mezőgazdaságra, a párt a helyben megtermelt és feldolgozott élelmiszerekre alapozná az ország élelmiszer-biztonságát.

Az egyesült ellenzék, azon belül a Jobbik választási eredményét úgy kommentálta, hogy „nem lehet matematikaképletnek nézni az embereket”, mert a politika alapvetően az értékekről szól, és nem szabad kikerülni a stratégai kérdéseket. Álláspontja szerint a Mi Hazánk Mozgalom tudott víziót adni az embereknek, ami nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a párt parlamenti erő lett. Ezzel szemben a baloldali ellenzék arra csupaszította le a választás kérdését, hogy „Orbán Viktor vagy nem Orbán Viktor”; „semmilyen jövőképet nem tudtak felmutatni” - mondta.

Dúró Dóra úgy értékelt, hogy pártja számára új távlatok nyílnak a parlamentbe jutással és folytatni kell az építkezést. Az elnökhelyettes a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arról beszélt, hogy nem a Fidesz vagy az ellenzék határozza meg a Mi Hazánk gondolkodását, lesznek olyan ügyek, amelyekben tudják támogatni a kormányt. Jelezte, hogy a gyermekvédelmi népszavazáson négy nemmel szavazott. Hangsúlyozta azt is, hogy „politikai szövetségi együttműködést” senkivel nem tudnak elképzelni.