Egy hónapja meredeken emelkedik a covidban elhunytak száma

Egy hónapja meredeken emelkedik a covidban elhunytak száma

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A heti tájékoztatás szerint az elmúlt héten összesen 9 023 új koronavírus-fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 2 141 513 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Az elmúlt héten elhunyt 140 beteg, így az elhunytak száma 47 938 főre emelkedett.

Míg a (felismert) új fertőzések száma nem nő, a halálozás egy hónap alatt több mint a háromszorosára emelkedett. Az utolsó öt adat szeptember 28-tól sorrendben: 46, 73, 104, 118 és most 140.

Az aktív fertőzöttek száma 31 576 főre csökkent. Jelenleg 1 371 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 25-en vannak lélegeztetőgépen.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szintén szerdán azt közölte, hogy továbbra is stagnál a szennyvízben a koronavírus koncentrációja. Azt írták, országos átlagban harmadik hete stagnál a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja. A vizsgált városok többségét stagnáló tendencia jellemzi, emelkedés Békéscsabán, Kecskeméten és Zalaegerszegen tapasztalható – írták, hozzátéve, csökkenést az Észak-pesti Szennyvíztisztító Telep mintájában mértek. Közölték azt is, a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja minden magyarországi mintavételi helyen az „emelkedett” kategóriába esik.

Címkék: koronavírus