Egy régi családi bizalmas lakását bérli Rogán Antal válását követően

Egy régi családi bizalmas lakását bérli Rogán Antal válását követően

Orbán Viktor miniszterelnök és Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter az Országgyűlés plenáris ülésén 2017. június 12-én (Fotó: MTI / Illyés Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

N. András, a Rogán-család bizalmasának tulajdonában lévő Csalán utcai lakását bérli pillanatnyilag Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter – írja az Index. A portál értesülése szerint N. András nem először tűnik fel a Rogán-család ingatlanügyei körül, hiszen a miniszter exfelesége, Rogán Cecília májusban eladott balatonlellei ingatlanát is ő vásárolta meg.

N. a Csalán utcai ingatlant attól a Vabeko nevű cégtől vásárolta áprilisban, amely gázvezeték-építéssel foglalkozik, és állami közbeszerzéseken milliárdos munkákat nyert el, néha Mészáros Lőrinc cégével közösen

A vállalkozó a kétezres évek óta ismeri Rogán Cecíliát, kisebb-nagyobb építési munkákat végzett számára, majd Rogán Antal bizalmát is elnyerte. Évek múltán olyan közeli lett a kapcsolat, hogy N. fia, Ádám 2012-ben Rogán titkára lett. Ő is részt vett azon a rejtélyes találkozón, amelyről a portál videóban számolt be, s amelyen egy Aulich utcai lakásban Rogán Antal, a titokzatos Habony Árpád, valamint Kertész Balázs ügyvéd vett részt. N. Ádám kapcsolata idővel olyan közeli lett Rogánnal, hogy a miniszter legkisebb gyermekének keresztapaságát is elvállalta. 

Rogán Antal Mészáros egyik üzlettársa által építtetett házba költözhetett | Magyar Hang

A Rogán-éra alatti belvárosi ingatlanügyletek haszonélvezői között is felbukkan N. András családja. A 2014-es önkormányzati választások után a fiú, N. Ádám későbbi felesége nevére igényelt az önkormányzattól egy lakást megvételre a Mérleg utcában. Ezt a lakást is N. András emberei újították fel. Erről az ügyletről 2017-ben a Magyar Nemzet írt, a lap által akkor lekért földhivatali tulajdoni lap szerint az ingatlan 2015. január elején került N. Ádám akkori élettársának a birtokába. A megvásárláshoz az önkormányzat 27 millió forint kölcsönt nyújtott, amit jelzálogként be is jegyeztek.

Az ingatlant már nem Rogán Antal polgármestersége alatt adta el az V. kerület N. Ádám akkori élettársának, hanem utódja, Szentgyörgyvölgyi Péter idején, de az adásvétel folyamatát még az önkormányzati választás előtt, azaz a Rogán-éra alatt megkezdték.

N. András egyébként az Index kutatása és egyéb információi szerint hiába áll közel Rogán Antalhoz, három cége közül egyik sem jutott zsíros állami megrendelésekhez.