Egyelőre nyitva maradnak a templomok

Egyelőre nyitva maradnak a templomok

Templom (Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A katolikus misékre vonatkozó szabályok egyelőre nem változtak, a biztonságos távolságtartás és a maszkviselés követelménye eddig is érvényben volt, és továbbra is üresek maradnak a szenteltvíztartók, valamint kerülni kell a kézfogást, és kézbe kell áldozni. A katolikus templomok bezárását nem tervezik – ezt a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia pénteki sajtótájékoztatóján közölte Tóth Tamás, a püspöki konferencia titkára az MTI tudósítása szerint.

Tóth Tamás elmondta: folyamatosan konzultálnak a járványügyi szakemberekkel és az ő javaslataik alapján hozzák majd meg döntéseiket.

A református egyház három nappal ezelőtt vezetett be szigorításokat. A Magyarországi Református Egyház Zsinatának Elnöksége azt kérte, hogy száz főt meghaladó beltéri istentiszteletet csak ott tartsanak, ahol a távolságtartást biztosítani tudják. A templomokban és az istentiszteleteken kötelező a maszkviselés is.

A híveket arra kérik, hogy „amennyiben fertőzésre utaló jeleket észlelnek magukon vagy családjuk körében, végeztessék el a szűrővizsgálatot, és annak eredményéig ne látogassák a közösségeket.”