Elajándékoz negyven lélegeztetőgépet a kormány

Elajándékoz negyven lélegeztetőgépet a kormány

Betegek lélegeztetőgépen a fővárosi Honvédkórház koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályán 2021. április 1-jén (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Jordániának és Bosznia-Hercegovinának ajándékoz el összesen negyven lélegeztetőgépet a kormány – derül ki a Magyar Közlönyben közzétett rendeletekből.

A Bosznia-Hercegovinának szánt 30 eszköz a NATO-n keresztül juthat el balkáni országba, először a nemzetközi szervezet olaszországi raktárába kerülnek. Ezt Szijjártó Péter külügyminiszternek kell intéznie – Pintér Sándor és Kásler Miklós bevonásával –, majd a továbbszállításról már a NATO fog gondoskodni. Jordániával is hasonló a helyzet, ott is a NATO-együttműködés alapján zajlik az adományozás. Itt azonban már a célországba szállítást is Szijjártó Péternek kell megszerveznie. A közel-keleti állam 10 lélegeztetőgépet kap.

Az Orbán Viktor által aláírt kormányrendeletek alapján mindkét intézkedés azonnali hatállyal történik.