Eldőlt: eladja a főváros a Bálnát

Eldőlt: eladja a főváros a Bálnát

A Bálna épülete (Fotó: Bálna Budapest / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megszavazta a Fővárosi Közgyűlés szerdán, hogy eladják a Bálnát az államnak. A hivatalos nevén Bálna Budapest Kereskedelmi és Kulturális Központ a pesti oldalon a Duna-parton, a Petőfi híd és a Szabadság híd között található.

Az állami hírügynökség tudósítása szerint a közgyűlésben 18-an támogatták, míg 9-en szavaztak a Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes által jegyzett előterjesztés ellen. A döntéssel egyébként elfogadták a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő február végén tett előzetes ajánlatát, így 11 milliárd 223 millió 970 ezer forintért cserél gazdát a központ.

Az ellenzéki pártok egyaránt kritizálták a lépést. Az MSZP szerint a Budapest legikonikusabb épületének számító Bálna működhetett volna jól is, ha a városvezetés alkalmas lenne feladatára. A Jobbik is úgy látta, hogy az előterjesztésben gyakorlatilag az szerepel, a főváros rossz gazdája volt az épületnek, annak hasznosítása csak állami kézben lehetséges. A Demokratikus Kolaíció elfogadhatatlannak tartotta az eladást, szerintük ez a fővárosi vagyon elkótyavetyélése. Horváth Csaba (MSZP) szerint a Bálnát az elmúlt években folyamatosan át kívánták játszani a Fidesznek különböző módokon, most épp állami kézbe, Orbán Ráhel és Tiborcz István közelébe kerül, aztán majd elveszti közvagyon jellegét.

Parkolási maffia-táblákkal várták Karácsony Gergelyt | Magyar Hang

Zugló polgármestere arról beszélt, hogy nyilvánosságra kell hozni minden kerületi parkolási adatot, az automatákat pedig be kell kötni a NAV-hoz

A Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésének kezdete nem volt eseménymentes. A szokásos reggeli politikusi sajtótájékoztatók között ugyanis a Párbeszédet képviselő Karácsony Gergely a parkolási maffiáról beszélt, ám eközben Puzsér Róbert stábjának, a Jobbiknak és az LMP-nek az aktivistái táblákkal tiltakoztak ellene. Arra hivatkoztak, hogy a Karácsony Gergely által vezetett Zuglóban is vannak gondok a parkolással.