Elhunyt egy LMP-s önkormányzati képviselő

Elhunyt egy LMP-s önkormányzati képviselő

Tóth Balázs (Fotó: LMP)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tragikus hirtelenséggel, 43 éves korában elhunyt Tóth Balázs, az LMP kőbányai önkormányzati képviselője.

Az LMP tájékoztatása szerint mélyen elkötelezett zöldpolitikusként, igazi lokálpatriótaként és legfőképpen szerető családapaként 10 éven keresztül, három cikluson át dolgozott Kőbányáért. Nevéhez fűződik többek között a Liszt Ferenc repülőtér zaj- és környezetszennyezésének csökkentését kezdeményező kampány, a kőbányai Hős utca és Bihari utca lakhatási problémáinak megoldása, a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásának elősegítése az önkormányzatban.

Mustó Géza, a kerület alpolgármestere a közösségi oldalán úgy fogalmazott, hogy „elkötelezett és becsületes, igazi zöldpolitikus volt”. – Jól együtt tudtunk dolgozni, mert bár voltak vitáink és sokszor másként láttunk egy-egy adott helyzetet, kompromisszumkészsége mindig a közös nevező felé vitt minket – írta, egyúttal a kerületi DK nevében kívánt részvétet az elhunyt képviselő családjának.

Tóth Balázs tíz éven át volt tagja a kőbányai önkormányzatnak, tavaly óta ő volt a Költségvetési Bizottság elnöke. Az LMP saját halottjának tekinti.