Előbújhat a nap, de zivatarokkal búcsúzik a tavasz

Előbújhat a nap, de zivatarokkal búcsúzik a tavasz

Felhős, borult égbolt (Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hétfőn, a tavasz utolsó napján a vastagabb felhőzet és az éjjeli gyenge csapadék csak lassan vonul el a délkeleti tájakról.

Eközben az ország többi részén gomolyfelhők képződnek, és a déli óráktól – nagyobb számban a Dunántúl keleti részén, illetve a Duna-Tisza közén – záporok, zivatarok alakulnak ki. A zivatarokat apró szemű jég, intenzív csapadék és szélerősödés kísérheti. Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint az ország középső harmadán és a keleti határnál nagy, Észak-Borsodban, Zemplénben illetve a Nyugat-Dunántúlon minimális eséllyel lehet villámtevékenység.

Az északkeleti, északi szél megélénkül, főként a Nyugat-Dunántúlon és a Tiszántúlon időnként megerősödik.

Napközben általában 18-22 fokig melegszik a levegő, de a felhősebb részeken pár fokkal alacsonyabb értékek is előfordulhatnak.

Hétfőn is folytatódik az előző napokban tapasztalt időjárás. A hideg- és melegfrontra érzékenyek körében is előfordulhatnak tünetek – írja az Időkép. A fülledt, változékony időben felerősödhetnek a légzőszervi és keringési problémák, vérnyomás-ingadozás, fejfájás, szédülés, légszomj, fáradékonyság, dekoncentráltság egyaránt előfordulhat.

A szelesebb tájakon élők körében fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is jelentkezhet.

Címkék: időjárás