Előválasztás: Dobrev Klára elsőként adta le ajánlásait a miniszterelnök-jelöltek közül

Előválasztás: Dobrev Klára elsőként adta le ajánlásait a miniszterelnök-jelöltek közül

Dobrev Klára (Fotó: Demokratikus Koalíció)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje elsőként adta le az ellenzéki előválasztáshoz szükséges ajánlásait az Országos Előválasztási Bizottságnak – jelentette be keddi közleményében a párt. 

– Dobrev Klára rekordszámú, több mint 60 ezer ajánlást gyűjtött, mindössze hat nap alatt. Így a DK jelöltje elsőként adhatta le kedden reggel az Országos Előválasztási Bizottságnak az induláshoz szükséges ajánlásokat – írták.

Leszögezték: a DK a továbbiakban is folytatja az ajánlásgyűjtést, a legvégső határidőig, szeptember 6-ig. – Mi, európai magyarok hiszünk abban, hogy a 2022-es tavaszi országgyűlési választásra a legalkalmasabb, legesélyesebb jelölteket kell szembeállítani a Fidesz jelöltjeivel, mert csak így lehet megdönteni az Orbán-rendszert. Ezért támogatjuk Dobrev Klárát az őszi ellenzéki előválasztáson, mert nem csak győzni, hanem kormányozni is tudni kell – tették hozzá. 

Elsőként Karácsony Gergely, az MSZP-P, illetve LMP kormányfő-jelöltje jelentette be korábban: egy nap alatt összegyűjtötte az induláshoz szükséges 20 ezer aláírást.

A DK egyébként hétvégén tartotta kampánynyitóját, erről itt írtunk.