Előválasztás: újabb körzetekben állapodott meg az MSZP, a DK és a Párbeszéd

Előválasztás: újabb körzetekben állapodott meg az MSZP, a DK és a Párbeszéd

A budapesti ellenzéki előválasztás első napja az Örs Vezér terén 2019-ben (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd újabb körzetekben állapodott meg kölcsönös együttműködésről az őszi ellenzéki előválasztáson – közölte a párt kedden.

Az MSZP és a Párbeszéd a DK jelöltjeit támogatja Somogy megye 1., Zala 3., Heves 2., Veszprém 2., Békés 3., Somogy 2., Fejér 3. és Fejér 5. választókerületekben. A Demokratikus Koalíció az MSZP-Párbeszéd jelöltjeit támogatja az előválasztáson Szabolcs-Szatmár-Bereg 2., Budapest 10. (Szabó Tímea), Borsod-Abaúj-Zemplén 6., Hajdú-Bihar 5., Heves 3., Zala 2., Szabolcs-Szatmár-Bereg 5. és Győr-Moson-Sopron megye 3. választókerületekben.

A megállapodást a pártok részéről Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke, Karácsony Gergely, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke és Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke írta alá, mert a legfőbb cél, hogy a 2022-es választáson a legalkalmasabb jelöltekkel váltsuk le a Fidesz-kormányt – közölték.

Összesen 16 választókerületet érint a most bejelentett megállapodás. Korábban már 6 budapesti körzetben is megegyeztek.