Előválasztás: hat budapesti körzetről megállapodott az MSZP, a DK és a Párbeszéd

Előválasztás: hat budapesti körzetről megállapodott az MSZP, a DK és a Párbeszéd

A budapesti ellenzéki előválasztás első napja az Örs Vezér terén 2019-ben (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hat budapesti körzetet érintő megállapodás született a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd között az őszi ellenzéki előválasztásra – közölte a Demokratikus Koalíció Sajtóirodája szombaton.

A Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd között egy hat budapesti körzetet érintő megállapodást született az őszi ellenzéki előválasztásra. 3 körzetben – Bp. 8. vk. (Tóth Csaba), Bp. 16. vk. (Hiller István), Bp. 17. vk. (Komjáthy Imre) – a DK fogja támogatni az MSZP és a Párbeszéd közös jelöltjeit, míg 3 másik körzetben – Bp. 5. vk. (Oláh Lajos), Bp. 11. vk. (Varju László), Bp. 12. vk. (Barkóczi Balázs) – az MSZP-Párbeszéd támogatja a DK jelöltjeit – írták.

Ezek közül a legérdekesebb a 8. (Zugló) és a 17. (Csepel) választókörzet, előbbiben Tóth Csaba ellenfele a Momentum által támogatott, független Hadházy Ákos, míg utóbbiban Komjáthy Imre a térség jelenlegi országgyűlési képviselőjét, a szintén független Szabó Szabolcsot ütné el az indulástól.

Hiller István kapcsán pont szombaton jelentette be a Jobbik, hogy támogatja, eddig csak egy DK-s ellenfeléről lehetett tudni, de a most bejelentett megállapodás értelmében nem lesz.