Érden sem lesz tűzijáték

Érden sem lesz tűzijáték

Tűzijáték (Fotó: Pixabay/ Christine Aubé)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Csőzik László, Érd polgármestere a Facebookon jelentette be, hogy a Pest megyei városban nem lesz augusztus 20-án tűzijáték. – Őszintén szólva, fel sem merült a tűzijáték gondolata sem, több szempontból. Számomra nagyon fontos, hogy vannak lakótársaink, gyerekek és felnőttek egyaránt, valamint négylábú barátaink, akik miatt soha nem rendeznénk tűzijátékot. Jól van ez így, amúgy is nehéz idők jönnek, megváltoznak a mindennapjaink, nem tartom jó ötletnek, mindössze 20 perc alatt egy vagyonért olyan szórakozást találni, ami például az autizmus spektrumzavarral élő, vagy az epilepsziával küzdő polgártársaink, a házi kedvenceink, vagy a környezetünkben élő madarak számára maga a kínszenvedés – írta a polgármester.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, több város is jelezte, hogy augusztus 20-án nem rendez tűzijátékot. Ezek közé tartozik Siófok, Salgótarján, Szentes, Pécs, Ózd és a fideszes vezetésű Székesfehérvár is. Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, az ellenzék volt miniszterelnökjelöltje viszont még dilemmázik a „bánatos gyerekszemek” miatt.