Eredménytelen lett a Pázmány egyik projektjére kiírt közbeszerzés

Eredménytelen lett a Pázmány egyik projektjére kiírt közbeszerzés

A győztes pályázat, a Közti Zrt. és a Hamburg C Kft. munkája a Pázmány Péter Katolikus Egyetem új belvárosi campusának megtervezésére kiírt pályázat ünnepélyes eredményhirdetésén a Pollack Mihály téren, a Magyar Rádió volt Márványtermében 2021. november 11-én.
MTI/Bruzák Noémi

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Miután a legolcsóbb ajánlat is két és félszer több volt a rendelkezésre álló összegnél, eredménytelen lett a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bródy projektjére kiírt közbeszerzés – írja a Napi.hu.

A nyílt tender eredménytelenségét az ajánlatkérő Pázmány Péter Katolikus Egyetem közölte az uniós közbeszerzési közlönyben. A projekt alapvetően két épület megvalósításáról szól: a beruházás fő eleme a Szentkirályi utca 26. szám alatt létesítendő új, az oktatásnak készülő campus épület. Vele párhuzamosan építenék át a Bródy Sándor utca 15. szám alatti műemléki épületet, ez az egyetem működését támogató központi szervezeti egységek irodái számára készül.

A beruházás hatókörébe a Szentkirályi utca 28-30. szám alatti oktatási épület is beletartozik. 

A kudarc oka, hogy az egyetemnek nettó 10 milliárd 986 millió forintja van erre a célra, de a legolcsóbb ajánlat is 25 milliárd fölötti összegre szólt. 

Frissítés:

Korábban a Pázmány campusáról írtunk, de a Pázmány Péter Katolikus Egyetem kommunikációs osztálya lapunkkal közölte, hogy a mostani eredménytelen közbeszerzésnek nincs köze az állami forrásból megvalósítani tervezett Pázmány Campus projekthez, amely az ütemezésnek megfelelően halad, és jelenleg a tervezési szakaszban van.