Európa legnagyobb tűzijátékát tervezi augusztus 20-ra Rogán Antal

Európa legnagyobb tűzijátékát tervezi augusztus 20-ra Rogán Antal

Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter beszél meghallgatásán az Országgyűlés gazdasági bizottságának ülésén, a Parlamentben 2021. november 29-én (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Országgyűlés gazdasági bizottsága előtt zajlott meghallgatásán Rogán Antal elmondta, az államalapítás ünnepén, augusztus 20-án Európa legnagyobb tűzijátékát szeretnék megrendezni. Mint mondta, ezzel az a céljuk, hogy a vidéki magyarok körében népszerűsítsék Budapestet. A Miniszterelnöki Kabinetirodát eddig is vezető politikus azt nem említette, mennyibe kerülne a gigantikus tűzijáték. 

Amint a hvg.hu emlékeztetett, a tavalyi volt eddig minden idők eddigi legnagyobb és legdrágább nemzeti ünnepe, költségvetése 5,5 és 7,9 milliárd forint között mozgott. Maga a tűzijáték 2021-ben 910 és 1200 millió forint közötti összegbe kerülhetett, legalábbis ezt a keretösszeget tartalmazta a róla szóló szerződés. 

Rogán Antal meghallgatásán arról is beszélt, a covid járvány miatt gyakorlatilag megszűnt a turizmus, ezt követően pedig kitört a háború, holott a háború nélkül az ágazat teljesítménye már meghaladhatta volna a 2019-es szintet. Mint mondta, az elmúlt évekhez képest a turizmusban rekordévre számítanak, a belföldi turizmus bővülése nyomán például csak 10 százalékkal marad el a szálláshelyeken töltött vendégéjszakák száma a két évvel ezelőtti szinttől.