Ezt üzente Nagy Márton Pekingből a magyar vállalkozásoknak

Ezt üzente Nagy Márton Pekingből a magyar vállalkozásoknak

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter beszédet mond a Huawei „Tech4Value - ICT Day”, azaz Technológia az értékért elnevezésû konferenciáján és technológiai kiállításán a II. kerületi Haris Parkban 2023. június 1-jén. (MTI/Máthé Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter és a tárca delegációja a Huawei pekingi Bemutató Központjába látogatott, ahol Zhang Hengannal, a Huawei értékesítésfinanszírozási részlegének elnökével folytatott megbeszélést – közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) vasárnap.

A tárgyaláson részt vett Weihie Gao, a Magyarország és Nyugat-Balkán régió vezérigazgatója, Jason Xie, a Huawei Magyarország igazgatója és Fanyu Shi, a Huawei pekingi ügyfélfogadási vezetője is. A miniszter kifejtette, hogy a digitális gazdaság már ma is a teljes GDP legalább 25%-át adja hazánkban, a versenyképes gazdaság fenntartásához azonban kettős transzformációra van szükség: a vállalkozásoknak „zölddé” és „digitalizálttá” kell válniuk, Magyarországot pedig fejlesztési központtá kell tenni. Ehhez szükséges az ipari innováció és a K+F tevékenység fokozása, és el kell érni, hogy hazánk 2030-ra a legjobban teljesítő 10 uniós ország egyike legyen a digitális gazdasági és társadalmi fejlettséget tekintve.

Nagy Márton közölte, ebben fontos szerepet játszanak az olyan megbízható, csúcstechnológiát képviselő szövetségesek, mint a kormány stratégiai partnere, a Huawei, amely 2000 családnak biztosít megélhetést hazánkban. A Huawei több mint 170 országban van jelen, 3 milliárd embert szolgál ki és munkavállalóinak több mint fele a kutatás-fejlesztésben dolgozik.

 

Címkék: Huawei, Nagy Márton