Újabb kormánytag, újabb kínai út

Újabb kormánytag, újabb kínai út

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter (Fotó: MTI/Soós Lajos)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A világ második legnagyobb bankjának a China Construction Banknak a Fintech Centerében tett látogatást Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter. A minisztérium közleménye szerint a tárcavezető kiemelte az aktív kapcsolattartás jelentőségét, a magyar-kínai gazdasági- és pénzügyi kapcsolatok további elmélyítésének szerepét. Jelezte, hogy a globális gazdasági – beleértve a kereskedelmi, pénzügyi, ipari központokat – súlypont egyre inkább keletre, Ázsiába helyeződik át, amelyben Kína szerepe megkérdőjelezhetetlen: a világgazdaság egyik húzóereje, fejlődési motorja. Mára a kínai ipari és pénzügyi vállalkozások élen járnak az innovációban, a világszínvonalú high-tech megoldások alkalmazásában, így a tudástranszfer, az együttműködés felértékelődik.

A China Construction Bank a világ második legnagyobb hitelintézete, magyarországi fióktelepét idén áprilisban nyitották meg. A gazdaságfejlesztési miniszter megjegyezte, hogy Magyarország a kínai befektetők első számú célpontjává vált Közép-Kelet Európában. Hazánk tovább kívánja erősíteni gazdasági híd szerepét, ebben jelent partnerséget a China Construction Bank együttműködése, amely hozzájárulhat további magyar cégek belépéséhez a kínai piacra, illetve elősegítheti új kínai beruházások magyarországi megjelenését elsősorban a megújuló energiák és az elektromobilitás területén.