Ezúttal több mint 13 milliárd forint értékben szerződött Rogánék hivatala Balásy Gyuláékkal

Ezúttal több mint 13 milliárd forint értékben szerződött Rogánék hivatala Balásy Gyuláékkal

Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszterjelölt beszél meghallgatásán az Országgyûlés gazdasági bizottságának ülésén az Országházban 2022. május 18-án (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Összesen harminc darab kommunikációs szerződést kötött a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, Rogán Antal alá tartozó Nemzeti Kommunikációs Hivatal (NKH) az idei második negyedévben. Az említett szerződések összeértéke több mint 13,1 milliárd forint, és mindegyik esetén a NER-kedvencnek számító Balásy Gyula két cége, a New Land Media Kft., illetve Lounge Design Kft. volt a befutó – vette észre a Media1 a Közbeszerzési Értesítőben közzétett beszámolóban. A lap szerint a szerződéseket április 3. és június 26. között írták alá.

A mostani szerződések közül az MVM csoport részére kötött a legnagyobb keretösszegű, több mint 4,6 milliárd forint, és „2023-2025. évi komplex kommunikációs, rendezvényszervezési feladatok ellátását” kell elvégezni érte.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő azzal kommentálta a hírt Facebook-oldalán: „Semmire sincs pénz, se a tanárokra, se a vasút karbantartására, de egy dologra valahogy mindig kiszorítják: a propagandára mindig van néhány tízmilliárd, hiszen ez a rendszer alapja, ebből tartják fenn azt a rendszert, ami miatt nem beszélhetünk tisztességes választásokról. Ha le akarjuk váltani ezt a rendszert, ezzel kell először is megharcolni, hogy visszaszerezzük a valóságot!”.

Arról, hogy több tízmilliárdért dolgoznak Balásy Gyula cégei az atlétikai vb-n, itt írtunk korábban.