Fekete-Győr András: A száműzött Lázár János az átlag fideszes politikushoz képest is súlyosakat hazudik

Fekete-Győr András: A száműzött Lázár János az átlag fideszes politikushoz képest is súlyosakat hazudik

Fekete-Győr András bejelenti, hogy elindul a miniszterelnök-jelölti előválasztáson (Fotó: Momentum)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Úgy tűnik, a hátsó parlamenti padba száműzött Lázár János azzal próbál bekerülni a médiába, hogy még az átlag fideszes politikushoz képest is súlyosakat hazudik – erről írt Fekete-Győr András, a Momentum elnöke, egyben miniszterelnök-jelöltje szerdán. A politikus bejegyzésének apropója, hogy a volt Miniszterelnökséget vezető miniszter azt nyilatkozta: „a keleti vakcinák eddig 600 ezer magyarnak mentették meg az életét, a nyugati vakcinák hiánya miatt pedig 20 ezer magyar vesztette életét”.

Fekete-Győr szerint „erre a szintű hazugságra és demagógiára általában nem is érdemes reagálni – de mégiscsak egy aktív fideszes parlamenti képviselő szájából hangzott el”. – Természetesen nincs olyan, hogy vakcinák hibájából halnak meg emberek: megbecsülni sem lehet, hogy hány ember életét mentették meg a védőoltások, és hány ember életét fogják még megmenteni a járvány végéig. Nyugati oltásból pedig lényegesen több érkezett, és több is lett belőlük beadva, ezért valószínűleg több magyar életét mentették meg, mint a keleti vakcinák. Ne menjünk el amellett sem szó nélkül, hogy Lázár az első fideszes, aki nyilvánosan beszél arról, hogy eddig 20 ezer magyar vesztette életét a koronavírus-járványban. Ezzel a Fidesz és a kormány bevallotta, hogy alkalmatlanok a járvány kezelésére és arra, hogy megvédjék az emberek életét – állította Fekete-Győr.

Szerinte „a nyugati vakcinák elleni hergelés, a fiatal orvosok inasozása, az Üzbegisztánba utazás helyett akár foglalkozhatnának a járvány megállításával is”. Így a politikus az alábbiakat követeli:

  • Használják fel kellő hatékonysággal a rendelkezésre álló vakcinákat! 3,8 millió magyar kaphatott volna már legalább egy vakcinát, ha tanulunk az angolok példájából, és felhasználjuk az elérhető védőoltások nagy részét első oltásnak. Ebben az esetben 3,8 millió magyarnak lenne már a súlyos koronavírus-betegségtől, haláltól védelme, nem csak 2 milliónak.
  • Kezdjék el a tömeges tesztelést és a kontaktkutatást! Amíg nem tesztelnek eleget, addig a járványt sem tudják kordában tartani.
  • Fejezzék be a folyamatos magánrepülőzést: mégis hogy várhatják el, hogy a magyarok betartsák a szabályokat, ha a fideszes elit tagjai kamu üzleti papírokkal járnak nyaralni Keletre?

A Momentum miniszterelnök-jelöltje nemrég azzal hívta fel a figyelmet magára, hogy azt állította: hazugságvizsgálóra kötötték.