Felfüggesztette az LMP a Hajnal Miklós diploma-ügyét feszegető politikusa tagságát

Felfüggesztette az LMP a Hajnal Miklós diploma-ügyét feszegető politikusa tagságát

LMP (Fotó: LMP - Magyarország Zöld Pártja / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Felfüggesztette az LMP egyik tagjuk, Hajdu Mária tagsági viszonyát egy korábbi Facebook-posztja miatt.

Hajdu Mária a közösségi médiában számolt be róla, hogy két napja arra volt kíváncsi, „egy magát tisztességesnek való jelölt, Hajnal Miklós miért hazudhat a saját végzettségről, és miért állíthatja következmények nélkül magáról azt, hogy ő közgazdász, amikor egyértelműen nincs ilyen végzettsége”. Ráadásul idézte Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt korábbi írását arról, hogy „tisztességesnek kell lennünk, hiszen a választók bizalmát kérve azt ígérjük, méltóbbak vagyunk a kormányzás felelősségére”.

A politikus közlése szerint fegyelmi eljárást indított ellene az LMP. – Mondj igazat, betörik a fejed – közölte.

A hegyvidéki választókörzetben közös ellenzéki jelöltként induló Hajnal Miklós egyébként azt mondja, hogy nincs diplomája és soha nem is állította az ellenkezőjét. Állítása szerint Oxfordban tanult filozófiát, politikát, és közgazdaságtant, de utolsó évben abbahagyta a tanulmányait, amikor a megalakuló Momentum és az éppen zajló NOlimpia kampány miatt hazaköltözött. Ezután hozott egy döntést, közügyekkel akart foglalkozni itthon, de ez a külföldi tanulmányokkal összeegyeztethetetlen volt. A hivatalosan megadott életrajzában ő maga írta le, hogy az oxfordi tanulmányait „felfüggesztette”, viszont jogi tanulmányokat folytat az ELTE-n.