Felhőkkel és legfeljebb 15 fokkal indul a hét

Felhőkkel és legfeljebb 15 fokkal indul a hét

Virágzó mocsári kockásliliom (Fritillaria meleagris) a Duna-Dráva Nemzeti Park területén, a Somogy megyei Gyékényes közelében 2021. április 3-án (Fotó: MTI/Varga György)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az ország déli felén a megnövekvő, zártabb felhőzet miatt csak keveset süthet a nap, a déli megyékben eső is várható, de 5 millimétert meghaladó mennyiség nem valószínű – írja hétfői előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. Mint megjegyzik: északabbra a napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, de csapadék arrafelé nem lesz. Szinte mindenhol gyenge, mérsékelt légmozgásra számíthatunk, élénk szél csak Sopron környékén, Nógrádban és a Nyírségben lehet. A csúcshőmérséklet 9 és 15 fok között várható.

Ami az orvosmeteorológiát illeti, az Időkép előrejelzése szerint hétfőn gyenge melegfronti hatás várható, emiatt felerősödhetnek a gyulladásos panaszok, fáradékonyság, dekoncentráltság, bágyadtság, migrén jelentkezhet. A nyugati tájakon megélénkül a szél, így az itt élők ingerlékenységet, nyugtalanságot is tapasztalhatnak. A borongósabb tájakon élők hő- és komfortérzete alacsonyabb lehet, ezzel szemben a naposabb tájakon élők hangulata, közérzete javulhat.

A közlekedésmeteorológiáról szólva, hétfőn délnyugaton és helyenként délen alakulhat ki időnként kisebb eső, egy-egy zápor, így ezeken a tájakon vizes, csúszós útszakaszokra számíthatnak a közlekedők. Nyugaton élénk lehet a déli-délkeleti szél, mely kissé csökkentheti a járművek menetstabilitását. A naposabb tájakon és időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Címkék: időjárás