Felhős kedd vár ránk, eső és szél is lehet

Felhős kedd vár ránk, eső és szél is lehet

Felhők Nógrád és a 81-es vonal fölött (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A vastag felhőzet az ország nyugati, délnyugati, majd déli részeire korlátozódik, másutt a fátyol- és gomolyfelhők mellett több órára kisüt a nap kedden – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése. A felhős, borult tájakon gyenge eső előfordulhat, nagyobb eséllyel a déli, délnyugati határ közelében. Szinte mindenhol megélénkül a keleties szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2, +7 fok között várható. Az Északi-középhegység völgyeiben, homokhátságokon, illetve a Nyírség egyes részein lehet helyenként fagy. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 12-17 fok között alakul, a felhősebb részeken lehet kicsit hűvösebb.

Az Időkép szerint kedden is melegfronti hatás várható, emiatt ismét felerősödhetnek a gyulladásos panaszok, fáradékonyság, dekoncentráltság, bágyadtság, alvászavar, migrén jelentkezhet. A többfelé megélénkülő szél ingerlékenységet, nyugtalanságot is okozhat. A borongósabb tájakon élők hő- és komfortérzete alacsonyabb lehet, ezzel szemben a naposabb tájakon élők hangulata, közérzete javulhat.

Címkék: időjárás