Feljelentést tettek Karácsonyék a felújított orosz metrókocsik ügyében

Feljelentést tettek Karácsonyék a felújított orosz metrókocsik ügyében

Felújított 81-717-es típusú metró a budapesti 3-as metró Pöttyös utcai állomásán (Fotó: Wikipédia/Kemenymate)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A rendőrségen tett feljelentést Karácsony Gergely és a mögötte álló fővárosi frakció az M3-as metrókocsik beszerzésével kapcsolatban. Azt már korábban lehetett tudni, hogy a főpolgármester vizsgálatot rendelt el annak kiderítésére, hogy „végre mindannyian tisztán lássuk és értsük, mi történt pontosan, amikor egy ennyire előnytelen konstrukcióban állapodott meg az előző városvezetés”. Mint írta, „klímaberendezés nélküli, elavult metrókocsikat kaptunk közel 70 milliárd forintért, ezért természetesen valakinek felelnie kell”.

Arról már korábban is szóltak a hírek, hogy számos hibát találtak a felújított orosz metrókocsikban. A Népszava már hónapokkal ezelőtt közölt részleteket a vizsgálatból, eszerint tizennyolc sorozathibára bukkantak a műszaki vizsgálat során. A felfüggesztési rendszer elavult, a rozsdásodás is visszatérő probléma volt, alkalmatlan anyagokat használtak máshol, és balesetveszélyes töréseket is találtak a székeken.