Ferenc pápa: Legyetek befogadóak

Ferenc pápa: Legyetek befogadóak

Ferenc pápa (b2) a püspökökkel, papokkal, diakónusokkal, szerzetesekkel, papnövendékekkel és lelkipásztori munkatársakkal rendezett találkozón a Szent István-bazilikában 2023. április 28-án (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az ateista üldözés alatt mártírhalált halt püspökök, papok, szerzetesek és szerzetesnők tanúsítják a magyarság sziklaszilárd hitét – mondta Ferenc pápa a budapesti Szent István-bazilikában péntek este, ahol a Magyar Katolikus Egyház képviselőivel találkozott. A katolikus egyházfő hozzátette: meg vagyok győződve arról, hogy sziklaszilárd hitetek van".

Ferenc pápa megemlékezett Mindszenty József bíborosról, aki hitt az ima erejében, olyannyira, hogy szinte szállóigeként idézik szavait: Ha van egymillió imádkozó magyar, nem félek a holnaptól! Legyetek befogadóak, legyetek tanúi az evangélium ígéretének, de mindenekelőtt legyetek az imádság emberei, mert a történelem és a jövő ettől függ – kérte. Ferenc pápa. Az egyházfő megköszönte a magyar egyház papjainak, szerzeteseinek és munkatársainak hitét és hűségét, valamint mindazt a jót, ami bennük van, és amit tesznek.

A pápa a mise után, kiérve a templomból a szervezőket is meglepve jelezte a testőreinek, szeretne kimenni a Bazilika előtti téren lévő hívekhez. Ki is tolták a Szent István térre, ahol rengeteg jelenlévőnek megfogta a kezét, integetett, néhányakhoz pár szót is szólt – írta tudósításában a Telex. Ezt követően egyházfő a szállására ment, a vatikáni nagykövetségre.

A pápa napközben állami vezetőkkel találkozott, köztük Orbán Viktorral és Novák Katalinnal.