Ferenc pápa még idén Magyarországra jön

Ferenc pápa még idén Magyarországra jön

Ferenc pápa Csíksomlyón 2019. június 1-jén (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek és Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke lapunkhoz is eljuttatott közleménye szerint 2021 szeptemberében Magyarországra látogat a Katolikus Egyház feje, Ferenc pápa.

A Szentatya a Budapesten megrendezésre kerülő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) záró szentmiséjére érkezik majd Budapestre.

A két főpap közleménye akképpen fogalmaz, hogy örömmel értesültek a Szentatya döntéséről. „Bízunk benne, hogy látogatása nagy bátorítást és lelki megerősítést jelent mindannyiunk, és az Eucharisztikus Kongresszus majdani részvevői számára.” - nyilatkozta Erdő Péter és Veres András.

Már tavaly is szó volt róla, hogy a budapesti NEK alkalmával hazánkba látogat a Katolikus Anyaszentegyház vezetője, ám a NEK - amely a világ legnagyobb lelkiségi eseménye - rendezvényeit, és így a pápa látogatását 2020-ban elhalasztották a koronavírus-járvány miatt. „Bízom benne, hogy a záró szentmisét, a Statio Orbist maga a Szentatya celebrálja majd. Ez a mise az egész rendezvény legünnepélyesebb pillanata, az egész világ nevében kerül bemutatásra” – mondta akkor Erdő Péter bíboros-érsek.