A diákok a Nemzeti Múzeum előtt demonstrálnak a 18 éven aluliak kitiltása miatt

A diákok a Nemzeti Múzeum előtt demonstrálnak a 18 éven aluliak kitiltása miatt

Csák János, kulturális és innovációs miniszter beszél az Idősek Tanácsa ülésén Budapesten, a minisztériumban 2023. október 16-án (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vasárnap délelőtt 10 órára rendkívüli performanszot hirdett az Egységes Diákfront a Nemzeti Múzeum lépcsőjéhez, hogy megmutassák: A valódi gyermekvédelem a minőségi oktatással kezdődik. Az akció részleteiről annyit lehet tudni, hogy 7 diák 7 percig fog tenni „a valódi gyermekvédelemért”.

A tiltakozás előzménye, hogy Dúró Dóra szombaton bejelentette: a Mi Hazánk kezdeményezése nyomán 18 év alattiak nem látogathatják tovább a Nemzeti Múzeum Nemzetközi Sajtófotó Kiállítását, mert az sérti a gyermekvédelmi törvényt. Erről Csák János illetékes miniszter tájékoztatta a pártot, megállapítva a törvénysértést. A Mi Hazánk azt kifogálsolta, hogy a kiállításon a 2022-es év legfontosabb eseményeként jelenítik meg az „LMBTQ+-kisebbség elleni erőszakot”, illetve a „meleg idősotthont” ábrázoló képsorozaton tekinthetik meg az odalátogatók például azt, hogy női ruhába és tűsarkúba öltözött férfiak rúzsozzák magukat.

Ezek a „meleg idősotthont” ábrázoló fotók: