Fölényesen nyert választást kormánypárti támogatással Mondok József, akit költségvetési csalással vádolnak

Fölényesen nyert választást kormánypárti támogatással Mondok József, akit költségvetési csalással vádolnak

Mondok József (a kép baloldalán) kampányol Izsákon 2020. augusztus 1-én (Forrás: Mondok József Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ismét Mondok Józsefet választották polgármesterré Izsákon vasárnap, akit vadászháza miatt is megvádoltak korábban – írja a Hvg.hu hozzátéve, hogy a politikus büntetőügye még első fokon sem fejeződött be. A vád szerint Mondok József egy turisztikai célra kiírt pályázatot nyert a vállalkozásával, majd később ő maga és családja költözött a 35 millió forintból felépített házba. A per tárgya az is, hogy az önkormányzat jogtalanul vett igénybe csaknem 1 millió forint értékű támogatást egy olyan közfoglalkoztatottra, aki a vadászházban dolgozott. A politikus szerint viszont a vadászház ügye politikai lejárató kampány, mely számos valótlan állítást hozott nyilvánosságra, a „rágalmak” pedig alaptalanok. Mindenestre tény: Mondok József ellen a Kecskeméti Járásbíróságon költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt per van folyamatban.

Mint a lap felidézi, a tavaly őszi önkormányzati választáson még szoros volt a verseny, mindössze 39 szavazat különbséggel nyert Mondokkal szemben egy ellenzéki jelölt, Kutas Tibor. Ám korábban írtuk, győzelme ellenére Kutas júniusban lemondott, ezért került sor vasárnap időközi választásra.

A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint Mondok most már nagy fölénnyel nyert: míg a kormánypártok által is támogatott politikus valamivel több mint 59 százalékott kapott, addig mostani független ellenfele, Varga István még a 41 százalékot sem érte el. Mondok úgy mondott köszönetet győzelméért az izsákiaknak közösségi oldalán, hogy kihangsúlyozta: egy igen komoly megerősítést kapott, hogy az izsákiak elismerik 21 éves polgármestersége eredményeit, sikereit, és a jövőjüket is vele képzelik el.