Újraindul az izsáki időközin Mondok József, aki az uniós pénzből épült vadászház-ügyről híresült el

Újraindul az izsáki időközin Mondok József, aki az uniós pénzből épült vadászház-ügyről híresült el

Mondok József (a kép baloldalán) kampányol Izsákon 2020. augusztus 1-én (Forrás: Mondok József Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Még tart a vadászházra felvett közpénz miatt indított büntetőper, de Mondok József újraindul az izsáki időközi választáson – írja a hvg.hu.

Épp kedden tartanak tárgyalást a Kecskeméti Járásbíróságon abban az ügyben, amelyben a volt izsáki polgármester és két társa ellen emeltek vádat költségvetési csalás és más cselekmények miatt. A vád szerint Mondok József egy turisztikai célra kiírt pályázatot nyert a vállalkozásával, majd később ő maga és családja költözött a 35 millió forintból felépített házba. A per tárgya az is, hogy a „vadászház” körül végzett valójában munkát az a közmunkás, aki más, önkormányzati munkára volt bejelentve hivatalosan.

Mondok 1998 óta volt polgármester Izsákon, de tavaly októberben egy független jelölt, Kutas Tibor legyőzte a fideszes jelöltet. Ennek ellenére júniusban lemondott posztjáról Kutas, ezért időközi választást tartanak a településen. Mondok József ellenfele egy független képviselő, Varga István lesz majd. Mindkét jelölt azzal kampányol elsősorban, hogy a fejlesztéseket fel kell pörgetni, Mondok ehhez a magas szintű kapcsolatait ígéri, amelyeket képes bármelyik pillanatban mozgósítani – írja a hvg.hu.

A portál megkereste Mondok Józsefet, hogy megkérdezzék, miért indul újra a polgármesteri posztért, holott a büntetőügye még első fokon sem fejeződött be, ha választ kapnak frissítik cikküket. Az ex-polgármester Facebook-oldalán korábban annyit közölt, reméli, hogy az ügyben indult közigazgatási eljáráshoz hasonlóan, amely már a Kúriát is megjárta, a büntetőügyben is bebizonyosodik, hogy ártatlanul vádolták meg.