Független jelölt verte meg a Fideszét Hajdúszoboszlón

Független jelölt verte meg a Fideszét Hajdúszoboszlón

Urnazárás az önkormányzati választáson a XII. kerületi Zugligeti Általános Iskolában kialakított 53-as szavazókörben 2019. október 13-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy volt jobbikos, ám most már függetlenként induló politikus, Jónás Kálmán nyert vasárnap Hajdúszoboszlón időközi választáson. A tét az volt, ki képviselheti a jövőben a 8-as számú egyéni választókerületet az önkormányzatban, miután – mint a Debreciner felidézi – a 2019-ben győztes Török Péter Endre, a Fidesz-KDNP-Hajdúszoboszlói Gazdakör-MI Hajdúszoboszlóért jelöltje januárban lemondott a mandátumáról. Jónás végül a szavazatok közel 47 százalékát kapta, míg a kormánypártok és szövetségeseik jelöltje, Nagy Balázs csak 36,5 százalékot, a harmadik helyen pedig a csak Momentum által támogatott Kovács Tibor végzett.

Máshol is volt időközi választás

Múlt vasárnap négy másik helyszínen is tartottak időközi választást, ezek eredményei az alábbiak lettek:

– A baranyai Alsószentmártonban a kizárólag független indulók közül nyert polgármesteri címet Balogh Miklós.

– A somogyi Istvándiban szintén csak független jelöltek mérettették meg magukat, ott Bereczkiné Pavelka Jolán nyert.

– A Vas megyei Egyházasrádóc is polgármestert választott, szintén függetlenek közt győzedelmeskedett Derks Wilhelmus Josephus.

– A nógrádi Vizslás pedig polgármestert és képviselő-testületet is választott. A polgármesteri posztért két független, illetve egy Munkáspárt által indított jelölt indult, közülük a független Sándor József nyert, és a testületbe is csak függetlenek jutottak.