Fülöp Erik kilépett a Mi Hazánkból

Fülöp Erik kilépett a Mi Hazánkból

Fülöp Erik (Fotó: Fülöp Erik Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A mai nappal kilépek a Mi Hazánk Mozgalomból – közölte hétfőn a Facebook-oldalán Fülöp Erik országgyűlési képviselő.

Mint írta, több hónapja gondolkodott már a kilépésen. „Az elmúlt időszakban a párt vezetőségének egyre több döntésével nem tudtam azonosulni, részükről pedig szakterületem, az állatvédelem nem kapott kellő támogatást. Számos alkalommal éreztem azt, hogy az ügy fontosságával egyedül vagyok, volt aki »zöldülésnek«, volt, aki szélsőliberális ámokfutásnak tartotta szakpolitkai tevékenységemet annak ellenére, hogy Ovádi Péter állatvédelmi miniszteri biztos gyakorlatilag az általam hangsúlyozott és megalkotott négy pillér mentén kívánja megújítani az állatvédelmet” – fogalmazott döntését indokolva.

Hozzátette: a jelenlegi pártpolitikával nem kíván foglalkozni, saját szakterületére koncentrálva, továbbra is független országgyűlési képviselőként folytatja munkáját.

Fülöp Erik 2018-ban lépett ki a Jobbikból, majd csatlakozott a Mi Hazánkhoz, Apáti Istvánnal és Volner Jánossal együtt. Utóbbi azóta szintén kilépett, majd Volner Párt néven saját alakulatot alapított.

Sajnáljuk, de tiszteletben tartjuk Fülöp Erik döntését, amelyben közölte, hogy a jövőben nem akar pártpolitikával foglalkozni s a Mi Hazánk Mozgalom tagja lenni. Sok sikert kívánunk további munkájához! A Mi Hazánk képviselői szakmai kérdésekben továbbra is együttműködnek vele – így reagált Toroczkai László pártelnök a bejelentésre.