Fürjes Balázs: 2024-ig nem indul el a Fudan építése

Fürjes Balázs: 2024-ig nem indul el a Fudan építése

Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fõvárosi agglomeráció fejlesztéséért felelõs államtitkára (Fotó: MTI/-)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nemhogy ebben a kormányzati ciklusban, de ebben az önkormányzati ciklusban sem fog megvalósulni a kínai Fudan egyetem budapesti kampusza – erről Fürjes Balázs beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Arra a kérdésre, hogy akkor 2024-ig egy kapavágás sem lesz, úgy válaszolt: „nem nagyon tud lenni”. Hiszen az épületeket meg kell tervezni, azokat engedélyeztetni kell, kivitelezővel szerződni – sorolta a feladatokat.

A Budapest fejlesztéséért felelős államtitkár szerint a dél-pesti területen bőven elfér a Fudan Egyetem és a Diákváros is. Úgy is lehet fogalmazni, hogy két diákváros lesz, hiszen lesz egy, ahol a budapesti egyetemek kollégiumait helyezik el, és lesz egy olyan kínai egyetemi kampusz, ahol lesznek oktatási épületek és kollégiumok is.

Korábban hozzá tartozott egyébként mindkét projekt, mára azonban már Palkovics László Innovációs és technológiai miniszter hatáskörébe tartozik. Logikusnak tartja azt a lépést, hogy két egymással párhuzamos zajló felsőoktatási projektnek egy felelőse legyen, valamint azt is, hogy ennek a felelőse Palkovics László, a felsőoktatási miniszter legyen.