Gulyás Gergely a Demeter-ügyről: Nem örülök a közéleti diskurzus eldurvulásának

Gulyás Gergely a Demeter-ügyről: Nem örülök a közéleti diskurzus eldurvulásának

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a kolozsvári Szépművészeti Múzeumnak otthont adó, a felújítás alatt álló Bánffy-palotában 2020. november 28-án (Fotó: MTI/Kiss Gábor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem örülök a közéleti diskurzus eldurvulásának – így válaszolt Gulyás Gergely Kolozsvárott a Transindex azon kérdésére, hogy le kellene-e mondania Demeter Szilárdnak.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szavai szerint most, amikor Európában komoly viták vannak, akkor higgadtságra lenne szükség, de ha a politikusok nem tanúsítják ezt a higgadtságot – utalt Donald Tusk néppárti elnök Orbán Viktorral kapcsolatos kijelentéseire – akkor nehéz ezt a nem politikus kultúrszereplőktől elvárni. – Én általánosságban azt tudom mondani, hogy higgadtságra, mértéktartásra és kompromisszumkeresésre van szükség, ha a jelenlegi európai problémákat meg szeretnénk oldani – fogalmazott.

Ismert, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója azzal okozott nagyobb felháborodást, hogy egy publicisztikában Európát Soros György gázkamrájának nevezte, magát Sorost pedig egyenesen Hitlerhez hasonlította. Később az ominózus írást visszavonta és Facebook-oldalát is törölte.