Gulyás Gergely: az amerikai diplomácia a háborúpárti álláspontba préselné Magyarországot

Gulyás Gergely: az amerikai diplomácia a háborúpárti álláspontba préselné Magyarországot

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter beszédet mond az ötcsillagos Mövenpick BalaLand Resort és FamilyPark átadásán Szántódon 2023. március 31-én (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Az amerikai diplomácia nem tett le arról, hogy Magyarországot belepréselje a háborúpárti álláspontba, Magyarország azonban továbbra is meg van győződve róla: a béke a közös érdek – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán Budapesten az MTI szerint.

Gulyás Gergely sajtótájékoztatóján közölte: az elmúlt napokban az utcákon mindenki szembesülhetett azzal, hogy most már nem az ellenzék folytat amerikai pénzből kampányt, hanem közvetlenül az amerikai nagykövetség indított kampányt Magyarországon – utalt a „ruszkik haza” feliratú plakátokra.


Ez „szokatlan, szövetségesek között különösen is szokatlan” – fogalmazott a miniszter, aki a legnagyobb bajnak azt nevezte, hogy az amerikai kampány háborúpárti kampány.
Gulyás Gergely egyúttal közös érdeknek nevezte, hogy a lehető leghamarabb legyen tűzszünet, és legyenek béketárgyalások.

A sajtóeseményre a Magyar Hangot nem hívták meg, ahogy lapunkat a kormányinfókról is kitiltották.