Gulyás Gergely elárulta, mikor dönt a kormány az árstopokról

Gulyás Gergely elárulta, mikor dönt a kormány az árstopokról

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2022. szeptember 8-án. (MTI/Máthé Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Legkésőbb a jövő héten” – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter a HírTv műsorában arra a kérdésre, hogy mikor döntenek az árstopokról és a kamatstopról. Gulyás hozzátette, hogy ezek sokat segítettek és segítenek a családoknak, ezért szeretnék minél tovább fenntartani.

Az adásban szóba került az Európai Parlamentben csütörtökön megszavazott jogállamisági jelentés is, amit Gulyás úgy értékelt, hogy egy „sokadik, a korábbinál semmivel sem értékesebb papír”.

– Nyilvánvaló volt az első pillanattól kezdve, hogy születik egy sokadik, a korábbinál semmivel nem értékesebb, így aztán teljesen értéktelen papír, ahol néhány szélsőséges képviselő leírja a saját véleményét, aminek ma az Európai Parlamentben többsége van – fogalmazott a miniszter.

Ugyanakkor azt bizonygatta, hogy az Európai Bizottsággal az utóbbi időszakban egy hosszú párbeszéd kezdődött meg, és „mintha egy konstruktív irányba mozdult volna el a Bizottsággal való tárgyalás”. A miniszter szerint a kondicionalitási eljárás lezárulhat novemberben.

Mint megírtuk, az Európai Parlament csütörtökön nagy többséggel elfogadta az Orbán-kormányt elmarasztaló jogállamisági jelentést, amelyben kimondják, Magyarország többé már nem teljes értékű demokrácia, hanem választási autokrácia hibrid rezsimje. Az EP a dokumentumban felszólítja az Európai Bizottságot arra, hogy a Magyarországnak járó uniós forrásokat zárolják, amíg nem orvosolják a problémákat.