Gyorsan kell szellőztetni egy szombathelyi iskolában

Gyorsan kell szellőztetni egy szombathelyi iskolában

Üvöltő szelek (Fotó: András Zalán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Részletes energiatakarékoskodási programot kaptak a Vas Megyei Szakképzési Centrum dolgozói – számolt be róla az ATV.hu. A kiküldött levélben a kancellár arra kéri az oktatókat, az egyéb munkakörben dolgozókat és a tanulókat, hogy „a megnövekedett energiaárak miatt a gazdaságos és takarékos működés érdekében” bizonyos intézkedéseket tartsanak be.

Az előírt tizenhárom ponton belül szóba kerül a szellőztetés, illetve a villanyok felkapcsolása is. Tanórák közti szünetekben egyáltalán nem, közben pedig akkor lehet villanyt gyújtani, ha „feltétlenül szükséges”. Tilos lesz tekergetni a radiátorszelepeket, továbbá szellőztetni is gyorsan kell majd. Ha a termek hőmérséklete ezek ellenére is eltér az előírt 18 foktól, azt jelezni kell a vezetőség felé.

Az előírások között ott találjuk azt is, hogy az elektronikus berendezéseket készenlét helyett ki kell kapcsolni munkaidő végén. Továbbá „a hűtőszekrények működését is racionalizálni kell”. Nem telepített vagy magántulajdonú villamos készüléket, valamint elektromos fűtőberendezést csak külön igazgatói engedéllyel kapcsolhatnak be, a használaton kívüli helyiségekben pedig teljesen lekapcsolják a fűtést.