Gyurcsány bejelentette: népszavazást kezdeményeznek arról, legyenek-e ingyenesek a koronatesztek

Gyurcsány bejelentette: népszavazást kezdeményeznek arról, legyenek-e ingyenesek a koronatesztek

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, frakcióvezetõ reagál Orbán Viktor miniszterelnök napirend elõtti felszólalására az Országgyûlés plenáris ülésén 2018. szeptember 17-én (MTI Fotó: Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Jogos az a kérése, követelése sokaknak, hogy lényegében korlátozás nélkül, bárki számára ingyenesen hozzáférhető legyen a tesztelés – erről beszélt a parlament őszi szezonjának nyitóülésén Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke, egyben volt kormányfő. Szerinte ez nem egy „földtől elrugaszkodot igény”, sok ország csinálja Európában, ám ezt a kormány nem akarja megérteni, hiába mondja el akár többször is az ellenzék nekik.

https://www.facebook.com/watch/?v=254006319173760&extid=fkkshGtq3GmEyRcv

– Ezért azt javaslom, hogy ne nemzeti konzultációt tartsunk ebben a kérdésben, hanem népszavazást. Szerintem azt kell javasolni, – és ha lehetséges, az ellenzéki pártoknak közösen kezdeményezni –, hogy rendes, közjogi értelemben kötelező érvényű népszavazási folyamatot indítsunk el annak érdekében, hogy a nép kikövetelje önöktől, hogy ingyenes teszt járjon mindenkinek, aki úgy gondolja, veszélyben van – mondta. Gyurcsány hozzátette a kormánypárti képviselőknek címezve: „önök állítólag a nép barátai, ezért szívesen veszem az önök képviselőinek támogatását”.

Arról, hogy Orbán Viktor minsizterelnök miről beszélt hétfői napirend előtti felszólalásában, itt írt részletesebben a Magyar Hang.