„Ha most élnék, engem is lehallgatnátok?”

„Ha most élnék, engem is lehallgatnátok?”

József Attila szobra a Kossuth téren, nyakában a Momentum táblájával (Forrás: Momentum)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vajon Göncz Árpádot, Hofi Gézát, József Attilát, Kéthly Annát, Kovács Bélát vagy Nagy Imrét ma lehallgatná a fideszes elit – ezt a kérdést tette fel a Momentum a hétfő esti tüntetés felvezetéseként, a szavakat pedig tettekre is váltották. A párt aktivistái ugyanis „Ha most élnék, engem is lehallgatnátok?” feliratú táblát akasztottak olyan közéleti személyek szobraira, akiket véleményük miatt meghurcolt koruk diktatúrája.

A bő egy hete kirobbant lehallgatási botrány miatt este tüntetés lesz a Terror Háza előtt, ahonnan a résztvevők a Fidesz Lendvay utcai székházához vonulnak. A demonstráción az MSZP-s Bárándy Gergely, a jobbikos Stummer János, az Új Világ Néppárt alapító-elnöke, Pálinkás József, az LMP-s Tetlák Örs, a Momentum képviseletében Donáth Anna és Lukácsi Katalin (MMM) is felszólal, illetve az a Gyenes Szilárd is, akinek a telefonszáma szerepelt a kiszivárgott Pegasus-iratokban.

Habár az ellenzék a hétfő délelőttre összehívott nemzetbiztonsági bizottsági ülésen szeretett volna válaszokat kapni a lehallgatási ügyben, a Fidesz ellehetetlenítette a munkát. Nem mentek el a kormánypárti képviselők, így az ülés nem volt határozatképes, azaz a bizottság nem tudta meghallgatni Pintér Sándort sem. Pedig a belügyminiszter ott volt és korábban még azt mondta, hogy a testület zárt ülésén választ ad a felmerült kérdésekre.