Hadházy Ákos: Az Orbán Viktort szállító repülő Rómából hazafelé és odafelé is leszállhatott Horvátországban

Hadházy Ákos: Az Orbán Viktort szállító repülő Rómából hazafelé és odafelé is leszállhatott Horvátországban

Orbán Viktor miniszterelnök, Georgia Meloni, az Olaszország Fivérei párt vezetője és Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter (Fotó: Novák Katalin Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Orbán Viktort szállító honvédségi gép Róma felé és visszafelé is megállt Horvátországban, ahol és felvett, illetve lerakott valakit vagy valakiket – gyanítja Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a repülési adatok alapján.

Ismert, Orbán Viktorról péntek reggel került ki egy fotó, amin a családja körében kávázott Rómában. Később azt közölték, hogy a katolikus törvényhozók konferenciáján vesz részt, szombaton pedig Georgia Melonival tárgyalt. Azt is lehet tudni, hogy Orbán Balázs államtitkár és Novák Katalin is ott volt vele a tárgyalásokon.

„A repüléseket követő oldalon egyértelműen látszik, hogy a Rómából 11.48-kor felszálló, 607 lajstromjelű Falcon7X luxus jet az Adria fölött elérte a 30000 láb utazó magasságot. Majd rövidesen süllyedni kezdett és 12000 láb magasan 12.07-kor KIKAPCSOLTA A TRANSZPONDERT (JELADÓT). EZUTÁN 40 PERCCEL ZADART ELHAGYVA KAPCSOLTÁK BE ismét az azonosítást, majd 33000 lábig emelkedve utazott tovább Ferihegyre tartva, ahol 40 perc múlva már landoltak is. Tegnap írtam az odaútról, de akkor még sajnos nem vettem észre, hogy az odaúton Brac sziget repülőtere fölött ugyanilyen esemény történt. A magasságvesztésnek és a jelentős időveszteségnek lehetne oka valamilyen műszaki oka is, de természetesen sokkal valószínűbb, hogy odafele Brac szigetén, visszafelé pedig Zadarban landolt egy villámgyors kitérőre a gép, hogy utasokat vegyen fel/tegyen le majd induljon azonnal tovább. Hétfőn kérdéssel fordulok a Honvéd Utazási Irodához, hogy történt-e az úton repülési esemény, technikai hiba, ha nem, akkor mi volt az oka a kitérőknek. Azt is fontos tisztázni, hogy miért kapcsolták ki a pilóták a transzpondert (ezzel valamennyire veszélyeztetve a biztonságot is), utasította-e őket valaki erre. Továbbá természetesen rákérdezek, hogy kik voltak a repülőn és milyen célból” – írta Hadházy Ákos a Facebook-oldalán.