Harkány fideszes polgármestere a város gyógyfürdőjétől is felvesz egy kis pénzt

Harkány fideszes polgármestere a város gyógyfürdőjétől is felvesz egy kis pénzt

A Harkányi Gyógyfürdő (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Szabad Pécs számításai szerint mintegy 915 ezer forintot vihet haza tisztán, adózottan minden egyes hónapban Baksai Tamás, Harkány fideszes polgármestere – írja a 24.hu a  a baranyai hírportált idézve.

Ez úgy jön ki, hogy a 4500 lelkes dél-baranyai fürdőváros polgármestere nemcsak a polgármesteri tisztséget látja el, hanem a harkányi önkormányzat többségi tulajdonában álló Harkányi Gyógyfürdő Zrt.-nél is dolgozik, az annak működését, törvényességét is ellenőrző felügyelő bizottság elnöke lett. Baksait tehát az általa vezetett harkányi testület a gyógyfürdő fb-tagjának jelölte és választotta meg, egyben a felügyelőbizottság szerkezetét átalakítva.

A Szabad Pécs érdeklődésére az önkormányzatnál megerősítették, hogy Baksait megszavazta a testület a Harkányi Gyógyfürdő Zrt. felügyelőbizottsági tagjának, majd a tagok maguk közül fb-elnöknek. Valamint azt is, hogy az fb-elnöki korábbi tiszteletdíjat megduplázták, míg korábban az a minimálbér kétszerese volt, most a minimálbér négyszerese lett, vagyis jelenleg bruttó 644 000 forint.