Harmincmilliós végkielégítéssel távozik a kormányból kiszorult két tárca nélküli miniszter

Harmincmilliós végkielégítéssel távozik a kormányból kiszorult két tárca nélküli miniszter

A negyedik Orbán-kormány 2018-2022 között (Fotó: Semjén Zsolt / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem távoznak üres kézzel azok a miniszterek, akik nem kapnak szerepet az új Orbán-kormányban, ugyanis a vonatkozó törvények alapján hat havi illetménynek megfelelő összeg jár nekik – írta meg a 24.hu.

A négy érintett közül a két egykori tárca nélküli miniszter, a paksi bővítésért felelő Süli János és a nemzeti vagyon kezeléséért felelő Mager Andrea örülhet a leginkább. Ugyanis ők havi öt-öt millió forintot kerestek, vagyis 30-30 millió forintot kapnak egy összegben az új kormány megalakulásától számítva 15 napon belül. A lap szerint még soha egyetlen miniszter sem kapott ekkora távozási pénzt.

A másik két miniszternek, az emberi erőforrások minisztériumát vezető Kásler Miklósnak és a honvédelemért felelős Benkő Tibornak jóval szerényebb fizetése volt, 1 millió 979 ezer forint, így nekik „csak” 11,9 millió forint végkielégítés jár.

Arról, hogy a kiszorult miniszterek helyett kik kapnak szerepet az ötödik Orbán-kormányban, itt írtunk.