Hatalmas károkat okoz a sok eső Hevesben és Nógrádban

Hatalmas károkat okoz a sok eső Hevesben és Nógrádban

Fotó: Unsplash

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Súlyos károkat okoznak az esőzések Heves és Nógrád vármegyében: házakat, pincéket, udvarokat áraszt el a nagymennyiségű esővíz - közölte a Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) csütörtökön az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a felhőszakadás és a zivatar egyre több feladatot ad a tűzoltóknak a koradélutáni órákban.
Elsősorban Heves és Nógrád vármegye érintett, ahol lakóházakba, pincékbe, udvarokba befolyt víz kiszivattyúzásához kérik a tűzoltók segítségét - ismertették.

A részletekről közölték, hogy a Heves vármegyei Recsken egy Gárdonyi Géza utcai lakóházat öntött el az esővíz a déli órákban. Mátraderecskén a nagymennyiségű csapadék több utcát is elárasztott, köztük a Kossuth Lajos utcából, a Mátyás király utcából és az Árpád utcából is jelentettek károkat – derült ki az összegzésből, amely szerint egyes lakóházak lakhatatlanná váltak, az Almás patak is kilépett a medréből a településen. Úgy folytatták, hogy a Nógrád vármegyei Pásztóról több bejelentés is érkezett a koradélutáni órákban. A Kékesi úton egy családi házat veszélyeztet a víz, amit az egységek homokzsákokkal próbálnak visszatartani.

A Tóthegyes úton egy családi ház udvarát 50-60 centiméter magasságban elárasztotta az esővíz. Ugyancsak Pásztón a Nyikom utcánál kiöntött a patak, melynek hídját a tűzoltók lezárták a forgalom elől. Bercel településen, a Tabáni úton egy családi ház földszintjét és pincéjét is elöntötte a víz - sorolta a katasztrófavédelem.

(MTI)