Havi 450 ezret kap Sárvártól a fideszes képviselő munkatársa

Havi 450 ezret kap Sárvártól a fideszes képviselő munkatársa

Gagyi Levente (Fotó: Gagyi Levente Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Most derült ki, hogy Sárváron az önkormányzati választások után egy egy új munkakört hoztak létre a polgármesteri hivatalban, mégpedig annak a Fidesz–KDNP-s politikusnak, akiről megírtuk, hogy megvette az épülő helyi sportcsarnok melletti önkormányzati telket, és a városi beruházással egy időben kezdett építkezni.

Az ellenzéki képviselőket tömörítő  Mindenki Sárvárért Mozgalom Facebook-oldal tette közzé a dokumentumokat, melyekből kiderül, hogy 2019. december 1-től egy jól ismert helyi fideszes politikus, Gagyi Levente töltheti be az újonnan létrehozott önkormányzati főtanácsadói pozíciót. Alapilletménye 450 000 forint havonta. Heti 40 óra, teljes munkaidő. Vagyis főállás, ami után az önkormányzat fizeti pluszban a közterheket – írták. Feladata többek között a képviselők és a bizottságok munkájának segítése. „Ha egy évig tudomásunk se volt a munkakör létezéséről, akkor el lehet képzelni, hogy mennyire segítette a munkánkat!” – tették hozzá.

Az Ugytudjuk.hu a szerződések alapján azt ís írja, hogy a havi több százezer forintért cserébe a politikus szemlézi a sajtótermékeket, kommunikációs tanácsokat ad, valamint figyeli az aktuális pályázatokat.

Gagyi Levente a Vas megyei Közgyűlésnek is tagja, emellett pedig Ágh Péter (Fidesz–KDNP) országgyűlési képviselő munkatársa is.

A politikust felhívta az Úgytudjuk.hu, kérdésükre azt válaszolta, hogy vidékfejlesztési agrármérnök végzettsége van, ezt a sok munkakört pedig jó időbeosztással tudja maradéktalanul elvégezni.

Mint korábban megírtuk, Gagyi Levente 2017. végén 12 millió forintért vásárolta meg a telket, amelyen később a háza épült, párhuzamosan a sportcsarnokkal, utóbbi bekerülési költsége 3,4 milliárd forint. Gagyi annak idején a várostól vásárolta meg a telket, a folyamat pillanatok alatt lezajlott. Mint a jegyzőkönyvből kiderül, 2017. november 13-án nyújtotta be vételi szándékát, amelyet a képviselő-testület november 15-én jóvá is hagyott.