Hétfőtől fizetős lesz a tram-train

Hétfőtől fizetős lesz a tram-train

Utasokat szállító tram-train hódmezővásárhelyen 2021. november 29-én (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Augusztus 1-jétől, vagyis hétfőtől fizetőssé válik a Hódmezővásárhely és Szeged között a vasútvillamos, azaz a tram-train – közölte a MÁV-START csütörtökön az MTI-vel.

Zónás tarifarendszert vezetnek be, a díjszabás három zónából áll. A teljes vonalon egyszeri utazásra érvényes teljesárú jegy 465 forintba kerül, ez 60 percig érvényes. A 30 napos bérlet ára 17 800 forint, ebből az ingázóknak a munkáltatójuk 86 százalékot térít, így a bérlet költsége számukra 2492 forint. A Szeged és Algyő, illetve Szeged és Hódmezővásárhely között utazók vásárolhatnak olyan bérletet, amely egyaránt érvényes a tram-train járatokra és a szegedi városi tömegközlekedésre is.

Egyúttal a jelenlegi óránkénti induláshoz képest sűrűbben, kora reggeltől késő estig félóránként közlekedik, és – üzemszünet nélkül – továbbra is óránként jár péntekre, szombatra és vasárnapra virradó éjszaka.

(MTI)

 

Címkék: tram-train