Hiába szabadultak volna többen is a kormány hírlevelétől, nem tudtak leiratkozni

Hiába szabadultak volna többen is a kormány hírlevelétől, nem tudtak leiratkozni

Forrás: vakcinainfo.gov.hu

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Hiába próbáltak meg leiratkozni a kormány hírleveléről, nem jártak sikerrel, pedig volt, aki többször is megpróbálta – erről írt a Telex a hozzájuk beérkezett olvasói levelekre hivatkozva. 

A lap kedden írt arról, hogy a kormány azoknak is kiküldött egy emailt a 2022-től osztott kormányzati támogatásokról, akik akkor adták meg az emailcímüket és a szükséges felhatalmazást, amikor az oltásra regisztráltak. Emlékeztettek: már a vakcinaregisztrációs oldal indulásakor felmerült, hogy ez a hozzájárulás túlságosan általános, ezért lehetőséget teremt arra, hogy a kormány a jövőben más témákban is használja, de akkor a Miniszterelnöki Kabinetirodához tartozó Kormányzati Tájékoztatási Központ a Telexnek azt állította, hogy ez nem fog előfordulni.

Ennek ellenére nemcsak, hogy előfordult ilyen eset, de most úgy tűnik, többen hiába próbáltak már ezekről a levelekről leiratkozni, nem jártak sikerrel. Egy olvasó bevallása szerint például hatszor is próbálkozott szabadulni a levelektől, de azóta is kapja őket, más a napokban küldte el negyedik leirakozást kérő levelét. A Telex hangsúlyozta: az egyéni beszámolók természetesen nem tekinthetők reprezentatívnak, de ezekből is látszik, hogy legalább néhány esetben probléma volt a leiratkozással. A lap az ügyben a Miniszterelnöki Kabinetirodához fordult, és ígérik, ha érdemi választ kapnak, beszámolnak róla.