Hidegfront után ismét érdemes vigyázni a napozással

Hidegfront után ismét érdemes vigyázni a napozással

Napsütés (Forrás: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Keleten is csökken a felhőzet, eleinte a Tiszántúlon még eshet, majd ott is eláll az eső; napközben gomolyfelhős, napos idő lesz többórás napsütéssel, a középső országrészben néhol zápor előfordulhat, másutt csapadék nem lesz – írja vasárnapi előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az északi, északkeleti szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 26 fok között alakul.

Ami az orvosmeteorológiát illeti, az Időkép előrejelzése szerint vasárnapra a hidegfront elhagyja térségünket, de a szeles idő miatt sokaknál fejfájás, ingerlékenység, nyugtalanság jelentkezhet. A szív- és keringési rendszer betegségeivel küzdők keringési panaszokat tapasztalhatnak, körükben rosszullét is előfordulhat, így ők lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést. A naposabb tájakon és időszakokban 10 és 16 óra között erős, nagyon erős lesz az UV-sugárzás, akár 20-30 perc alatt leéghetünk, ezért kerüljük a közvetlen napfényt.

A közlekedésmeteorológiáról szólva, vasárnap kezdetben a Dunától keletre fordulhat elő eső, zápor, néhol zivatar, délután pedig északon alakulhat ki egy-egy futó zápor, így ezeken a tájakon vizes, csúszós útszakaszokkal találkozhatnak az útnak indulók, illetve hirtelen lecsökkenhet a látástávolság. Az élénk, erős északi-északnyugati széllökések jelentősebb mértékben csökkenthetik a járművek menetstabilitását.

Címkék: időjárás