Hodász András: A fiatalságot fenyegető veszélyek között nem a meleglobbi a legnagyobb

Hodász András: A fiatalságot fenyegető veszélyek között nem a meleglobbi a legnagyobb

Hodász András (Fotó: Halász Nóra/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A mai fiatalságot fenyegető veszélyek között nem a meleglobbi a legnagyobb. És, ami a legnagyobb baj: vannak olyan veszélyek a mai fiatalokkal kapcsolatban, amik nem majd a jövőben begyűrűznek, hanem itt vannak évek-évtizedek óta és észrevétlenül rombolják a mai fiatalok életét – mondta Hodász András katolikus pap legújabb videójában a Papifrankó Youtube-csatornán.

Elmondta, sokat jár a fiatalok között, és rengeteg az alacsony önértékeléssel, elmagányosodással, depresszióval, szorongással küzdő közöttük. És ez nem olyan dolog, ami majd egyszer a jövőben lesz, hanem hihetetlen mértékben, nagyon nagy számban jelen van itt és most már – figyelmeztetett.

Szerint ezért bosszantó, amikor állandóan a meleglobbiról beszélünk, mert nem ez a lényeg. Felidézte, hogy annak idején ő is beszélt a homoszexualitásról. Arról kéne beszélni, ami sokkal nagyobb baj és ténylegesen tönkreteszi a mai fiatalok életét. „Döbbenetes számomra, hogy megyek be iskolákba és hány fiatal depressziós, vagdossa magát, és én értem, hogy kamaszkor, de olyan nagymértékű a probléma, hogy ez már nem kenhető a kamaszkorra” – fogalmazott.

Nem tesszük mi tönkre a fiataljaink életét nagy erővel, amikor azt gondoljuk, hogy ki kell passzírozni belőlük mindent – tette fel a költőinek szánt kérdést. Megfosztjuk őket a fiatalságtól, az örömtől, a boldogságtól – mondta, hozzátéve: fogjuk fel, hogy az élet sokkal több, mint hogy ötösünk legyen az iskolában.

„Nézzétek, nem tudom, hogy valóban létezik-e meleglobbi. Nem tudom, hogy valóban reális veszély-e. Nem tudom, hogy szükség van-e erről népszavazást tartani. Egy dolgot tudok: hiába érjük el, hogy a gyerekek megmaradjanak a születési nemükben, ha felvágják az ereiket, vagy felakasztják magukat vagy egész egyszerűen csak boldogtalan felnőttek lesznek” – fogalmazott. 

Arra kellene koncentrálni, hogy mik azok, amikben tudjuk segíteni a növekedésüket, szabadságuk kiteljesedését, hogy megtalálják az életcéljukat – tette hozzá.