Holokauszttagadó, cigányozó exjobbikossal kampányol Gyurcsányék ellen a debreceni Fidesz

Holokauszttagadó, cigányozó exjobbikossal kampányol Gyurcsányék ellen a debreceni Fidesz

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Fidesz debreceni szervezete utcai az aláírásgyűjtések és politikusaik közösségi posztjai mellett lakosságinak tűnő videókkal is támogatja a párt országos aláírásgyűjtési kampányát. A Debreciner beszámolója szerint a szeptember 15-én egy olyan videót posztoltak a Fidesz helyi szervezetének Facebook-oldalán, amin Ágoston Tibor agitál. 

A kormánypárt debreceni kávézójában készült felvételhez azt írták, hogy „nagy meglepetésünkre a Jobbik korábbi oszlopos tagja, Ágoston Tibor is betért hozzánk. Ágoston mintegy 1500 napon keresztül tüntetett Gyurcsányék ellen a Kossuth téren civil társaival”.

Arról nem tettek említést a debreceni fideszesek, hogy Ágoston Tibor volt az első Magyarországon, akit nyilvános holokauszttagadásért jogerősen elítélt a bíróság. Mint a Debreciner felidézi, 2014 január 12-én a Don-kanyarnál elhunyt katonákról való jobbikos megemlékezésen, Ágostont, mint a radikális párt önkormányzati képviselője hollókamuként és hollókasztként beszélt a holokausztról. 

De Ágoston Tibor önkormánytati képviselői ténykedésével is országos hírnévre tett szert, amikor egy roma fiatal támogatása ellen szólalt fel, majd azt javasolta, hozzanak neki létre egy felzárkóztató programot Rostás Winnetou néven.